Klinikens kiropraktor

Profil

Jag har studerat i 5 år vid Skandinaviska kiropraktorhögskolan i Solna, fullgjort praktiktjänstgöring vid Södersjukhuset och Danderyds sjukhus, erlade examen 2012 och innehar yrkeslegitimation utfärdat av Socialstyrelsen.

Viktigt med godkänd utbildning

Kiropraktor verksam på Västerlen kiropraktik|rehab är legitimerad kiropraktor, medlem i Kiropraktiska Föreningen i Sverige, arbetar efter antagen plan för kvalitetssäkring och innehar verksamhetsanpassade patientförsäkringar. Kiropraktor är en så kallad skyddad yrkestitel. Det betyder att bara den som har genomgått en godkänd utbildning och blivit legitimerad av Socialstyrelsen får kalla sig kiropraktor.

Första besöket på kliniken

När du kommer till Västerlen för första gången får du berätta om dina besvär och svara på frågor. Kiropraktorn ställer frågor om bland annat tidigare besvär, sjukdomar, mediciner, arbete och fritidsaktiviteter. En grundlig undersökning föregår behandling. Kiropraktorn undersöker bland annat hur man rör sig, om och var man har ont, hur lederna fungerar, styrkan i musklerna och nervernas reaktioner. En del undersökningar gör kiropraktorn med händerna. Syftet med att känna för hand är att hitta exempelvis den sena, muskel eller led som gör ont. Kiropraktorn ställer diagnos utifrån en helhetsbild och bedömer om behandling är lämplig eller om fortsatt utredning genom remiss till läkare.